Statuter för Klasshunden - Matfors BHK

Vill du tävla om Klasshundens fina priser behöver du anmäla dig och din hund. Länk för anmälan skickas ut till alla medlemmar via e-post inför årsmötet. Resultaten räknas per kalenderår, från 1 januari - 31 december. Vinnaren av Klasshunden får 50 kg Klass Hundfoder och resterande placerade får dela på 100 kg. 50 kg Klass Hundfoder lottas ut bland de tävlande medlemmar som har anmält sin hund till Klasshundens pris och som deltar på klubbens Årsmöte. Stort tack till Jan-Erik Engman och Klass Hundfoder för flerårig sponsring!

§ Resultat från officiella prov och tävlingar räknas.
§ Poäng räknas per ekipage.
§ Förare får tävla med flera hundar.
§ Hund får tävla med flera förare men poäng får ej räknas samman.
§ Endast ett resultat per dag får räknas.


 

§ De tre första utställningsresultaten behöver ej bruks/lydnadsresultat. Efter det krävs uppflyttning i bruks/1:a pris lydnad/uppfyttning rally/uppflyttning, nosework per tre utställningsresultat.
§ Utställning räknas varje klass för sig och läggs ihop. Finaltävlingar räknas inte. Startpoäng räknas alltid + det bästa resultatet. Championat räknas separat.
 


  

Det är bara tävlingar som du har tävlat för MBHK som räknas, har du bytt klubb under året räknas inte de tävlingar som har tävlats för en annan klubb. Du ska vara medlem i Matfors BHK vid årets slut. Tävlande som svarar på detta formulär är med och tävlar om våra vandringspriser. Du fyller i ett formulär per hund om du har tävlat med fler än en hund. Vinnaren av Klasshunden får 50 kg Klass Hundfoder och resterande placerade delar på 200 kg! 50 kg Klass kommer att lottas ut till tävlande medlemmar som deltar på årsmötet och som har skickat in via detta formulär. 
De grenar som räknas in i Klasshunden är:

Agility                                          Nose Work                          
Bruksgrenar                                Officiella utställningar                               
Lydnad                                        Certifiering av Tjänstehund
Rallylydnad                                Mental (MH, MT, Exteriörbedömning

Du fyller i vilka grenar som du har tävlat i under året, sedan sammanställer vi dina starter och räknar ihop poängen. Den medlem som har högst poäng vinner Klasshunden för aktuellt år. Det är viktigt att du fyller i formuläret fför att kunna vara med i sammanställningen, detta gäller alla vandringspriser.

MVH Styrelsen Matfors Brukshundklubb