Välkommen till Matfors BHK!

Alla är välkomna till vår klubb i Matfors! Vi anordnar kurser, aktiviteter och tävlingar för hund med ett brett utbud. Vår största fokus ligger på samarbete mellan förare och hund, likaså glädje och vilja att träna och umgås med likasinnade. Vad roligt att just du kikar in hos oss, skicka gärna ett mail om du har frågor om vår verksamhet. Vi ses!

Workshop och ridhusträning

Workshop MED hund är fullt, finns fortfarande platser UTAN hund!

Lördagen den 29/2 kl. 09.00-15.00 anordnar vi en workshop i rallylydnad mästarnivå! Vi hyr Matfors ryttarförenings ridhus och delar den i två delar, på den andra delen har övriga medlemmar som inte deltar i workshopen möjlighet att träna själva under denna tid. Ingen tidsbokning, utan alla visar hänsyn till varandra. Läs mer nedan!

Föreläsning hundens anatomi 19/2

Kickis föreläsning om anatomi blev väldigt populär under 2019 och har blivit efterfrågad, därför kommer hon att hålla den en gång till! Kicki kommer bland annat att berätta hur anatomin påverkar hundens hälsa och visar också hur ni kan se vinklarna på era egna hundar. Efter föreläsningen finns det möjlighet att visa upp sin egen hund och ställa frågor om er hunds anatomi. Det har hittills skapats mycket eftertanke hos de som har varit med på föreläsningen tidigare., det är en kunskap som alla hundägare har nytta av. Det finns begränsat antal platser så anmäl direkt!

Kurs Specialsök röd kong

KURSEN ÄR FULL!
Alla träningssugna, nu är det dags för en kurs i Specialsök md doftämnet kong! Kursen kommer att vara på torsdagar, mer info om startdatum kommer när kursen börjar att fyllas upp. Anmäl dig så snart ni kan, kurserna brukar fyllas snabbt och vi har sex platser. Välkommen med din anmälan!

Våra viktigaste sponsorer!

Alla sponsorer är viktiga för oss men särskilt viktig är Purina Pro Plan som har sponsrat ALLA våra tävlingar de senaste åren och så även 2019. De har varit väldigt frikostiga och därför har vi kunnat dela ut säckar och påsar med mat, men även godis och tugg. Pro Plan har gjort stor skillnad för oss och vi är mycket tacksamma. Vill ni läsa mer om Pro Plan kan ni läsa mer om dem här och ni kan köpa deras foder hos vår andra väldigt viktiga sponsor, Arken Zoo Birsta Syd (vid Mediamarkt) som också har bidragit stort under många år, de sponsrar även vårt årsmöte med priser till tävlande under åren. Stort tack till er Purina PRo Plan och Arken Zoo Birsta Syd!

loading...

Årsmöte 16/2 kl.16.00

Vi kallar till årsmöte den 16 februari kl.16.00, vi kommer att vara i Tuna Kyrkas församlingshem på första planet. Efter mötet bjuder vi på middag, vill ni vara med på den behöver ni föranmäla er. Vill ni komma endast på mötet behövs ingen föranmälan. Varmt välkomna!

Harrys Marin & Fritid

Stort tack till Harry's Marin & Fritid för att vi fick låna era fina lokaler till vår tävling i Nose Work! Det var verkligen guld värt!

Parkering och tunna för matavfall

Vi vill informera om att vi nu har en brun tunna för matavfall! Vi tjänar ungefär tusen kronor per år genom att sortera matavfallet och det blir bättre för miljön. Notera att vi också har övrig sortering med kartong, plast m.m.
Vi är många som tränar både på dag- och kvällstid vilket är jättekul! Men vi påminner om att använda vår stora parkering och inte parkera runt klubbstugan. Instruktörer som behöver använda sina hundar under kurserna kan behöva parkera nära för att spara tid när hunden ska tillbaks till bilen igen. När det blir för många bilar blir det svårare för utryckningsfordon att ta sig fram och vi är skyldiga att se till att hålla vägen öppen. Det finns en nybyggd bro till gräsplanen som kan användas nedanför parkeringen. Tack på förhand!

Gemensamt kursavslut 14/10 18.30!

Vi välkomnar höstens kursdeltagare och instruktörer till vårt gemensamma kursavslut måndag den 14 oktober kl.18.30! Vi bjuder på hamburgare och fika och vi kommer att anordna aktivieter för förare och hundar. Om du inte har anmält dig via din instruktör så kan du anmäla dig via knappen nedan och läsa mer om arrangemanget. Familjemedlemmar är ocså välkomna!

Medlemsmöte 6/11 kl. 19.00

Vi kallar till medlemsmöte onsdagen den 6 november kl. 19.00. 
Vi kommer att informera om planerna för gräsplanen och prata om medlemsengagemang för att kunna fortsätta med vårt breda utbud av aktiviteter för hundar och förare. Varmt välkomna!
MVH Styrelsen 

Inofficiell Rallydnadstävling

Välkomna på inofficiell rallylydnadstävling!
Vår blivande domare Jenny Näslund behöver en inofficiell tävling i sin domarutbildning. Ni får möjligheten att träna på att tävla och få bedömning precis som på en tävling.
OBS! Onsdagsträningen anordnas som vanligt!

Plats: Matfors brukshundsklubb
Datum: Onsdag 18 september
Tid: 17:30
Pris: 30kr
Sista anmälningsdag: Söndag 15/9
Klasser: Först Nybörjare (minst 15 ekipage) och sedan Avancerad (minst 15 ekipage)
Max ca 45 deltagare, först till kvarn.
Läs mer om hur du anmäler dig och mer information här.

Noseworktävling 17-18/8

Matfors BHK anordnade Noseworktävling 17-18/8 på Ängen Friluftscentrum, Södra Berget. Vi vill tacka alla deltagare, funktionärer och domare, våra sponsorer Pro Plan, Arken Zoo, Oscars surströmming och Agria för väldigt fina priser! Vill du läsa mer om tävlingen kan du kika in här!

Höstens kurser

Kurserna planeras just nu för fullt! Vi har börjat lägga ut kurserna som ni kan anmäla till, men vänta inte med att anmäla, kurserna fylls fort! Läs mer om varje kurs i vårt kursutbud och du kan se vilka kurser som är på gång under planerade kurser. Välkommen med din anmälan!

Öppna agilityträningar

Under sommaren anordnar agilitysektorn öppna agilityträningar!
Från och med tis 2/7 kl 18:30 kommer vi att köra öppna agilityträningar varje tisdag fram tills höstens kurser drar igång.
Instruktör kommer att finnas på plats för tips och råd, vi tränar tillsammans och vi hjälps åt att plocka fram och ställa undan.
Kostnad 20:- per gång, betalas på plats.

Träningstävling Bruks Appell

Vi kommer att anordna en träningstävling i Bruks Appell för första gången den 24/7 kl. 17.00!
Varmt välkomna med din anmälan, läs mer här!

Regelrevideringsmöte 31/7 18.30

Under regelrevideringsmötet kommer vi att diskutera den sammanställning som gjorts från SBK. Viktigt att så många som möjligt kommer och tycker till! Vi bjuder på mackor och fika. Vi delar upp oss i grupper och delger varandra våra åsikter i helgrupp.
Här kan du läsa om förslagen till de olika grenarna:
Lydnad
Bruks
Rallylydnad
Välkomna! /Tävlingssektorn och Rallylydnadssektorn

Föreläsning med Åsa Sellidj!

Ämne: Fritt följ- attityd, glädje och fokus!
Datum: Torsdag den 15:e augusti kl 18.00- 21.30
Plats: Meddelas senare
Föreläsare: Åsa Sellidj
Pris: 150 kr 
Betalning: Swisha till 070-347 0 394 (Näslund) eller pg. 603 06 45-3
Sista anmälan: 8 augusti (viktigt att ni betalar i samband med anmälan)
Fika finns till försäljning.
Alla är självklart välkomna oavsett klubbtillhörighet!

Gemensamma promenader!

Ibland kan det vara svårt att hitta möjligheter till att socialträna sin hund eller hitta någon ny kompis att gå med. Vi kommer att fortsätta med våra gemensamma promenader och alla hundar och hundägare är välkomna oavsett medlemskap eller ej!
Tredje tillfället är inbokat måndag den 3 juni kl.18.00.
Samlingsplats är Matfors Brukshundklubb och Anna-Karin Edlund promenadvärd.
Vid dåligt väder kan promenaden ställas in, detta meddelas via facebook.

Kursavslut för VT-19

Varje kurssäsong avslutas med ett gemensamt kursavslut på Matfors BHK! Detta gör vi för att få en trevlig avslutning tillsammans och ge kursdeltagarna ytterligare en chans till träning. Hela kvällen är kostnadsfri. Alla som har gått kurs under 2019 är välkomna, anmälan görs via knappen nedan.
Vårens kursavslut är tisdagen den 4/6 kl.18.30. Välkomna!

Söktävling 15/6 inställd

Tyvärr var vi tvungna att ställa in vår sökävling den 15/6 på grund av för få anmälda. Vi hoppas på fler anmälningar nästa år!

Öppen rallylydnadsträning 11/6

Öppen rallyträning som riktar sig till alla som vill träna, oavsett klubbtillhörighet och nivå!
Banor/kombinationer kommer finnas uppbyggda mellan 18.30- 20.00.
Kostnad 40:-/ekipage, betalas på plats med jämna pengar eller via swish.
Ansvarig instruktör är Tingan Ersenius som är utbildad instruktör och tävlar Mästare.
Varmt välkomna!

Träna fokus med störning 9/6

Du får tips på hur du kan träna din hunds och ditt eget fokus på planen kombinerat med praktiska övningar! Passar alla ekipage oavsett vad man tränar eller gör med sin hund. Svårighetsgraden kan anpassas efter ekipaget.
Kostnad 50 kr/ekipage som betalas direkt i samband med anmälan. Betala via swish till 070-347 0 394 eller till klubbens pg 603 06 45-3
Anmälan sker via mail till utbildning@matforsbhk.se eller via hemsidan senast den 4 juni.

Träningstävling Brukslydnad/Lydnad

Matfors, Sundsvall, Timrå, Härnösand och Njurunda har ingått ett samarbete! Klubbarna kommer att turas om att arrangera träningstävlingar i Brukslydnad/Lydnad för att ni tävlande ska få träna så tävlingslikt som möjligt inför era tävlingar på olika klubbar.
I mån av tid kör vi platsliggning, i övrigt får ni köra valfria moment, del av klass eller hel klass. funktionärer kommer att variera, men det kommer att vara tävlingsvana/tävlingsledare/domaraspiranter på plats.
Matfors är först ut!
Brukslydnad onsdag den 29/5 kl 18.30
Lydnad onsdag den 5/6 kl.18.30

Kom gärna tio minuter före och anmäl er.
Kostnad 40 kr per start, betala via swish eller kontant på plats.
Välkomna!

Snitsla spår till spårtävling 14-15/5

Välkommen att hjälpa till att snitsla spår till vår spårtävling.
Vi samlas både den 14/5 och den 15/5 i korsningen utanför gamla affären i Sörfors kl.18.00. Vi välkomnar erfarna som nybörjare!
Givetvis bjuder vi på mackor och annat fika så att ingen ska gå hungrig!
Frågor?
Kontakta Mari Gustafsson via messenger eller ring 072-729 0019

Vår första tävling i Nose Work!

Lördagen den 1/6 kl.09.00 kommer vi att arrangera vår första tävling i Nose Work! Tävlingen kommer att vara på Attmars Hembygdsgård. Läs mer om tävlingen och hur du anmäler dig via knappen nedan!

Träningstävling i lydnad Långfredag!

När: Långfredag 19/4
Första start: cirka 10.00
Kostnad: 40 kr/ start
Ansvariga: Jenny Näslund, Britt-Inger Ersenius
Anmäl dig och rasta hunden innan 10 så kör vi igång cirka 10.00. Vi finns på plats kl.09.00.
Det finns möjlighet att köra alla klasser med alla moment för de som vill, men ni avgör själva hur många moment ni vill göra. Det är inget tvång att köra hela klassen! Perfekt träning för både dig och hunden! Ni får en bedömning och kommentarer av tävlingsvana instruktörer. Alla oavsett klubbtillhörighet är välkomna ♥

Rallylydnadsträning Annandag påsk!

Öppen rallylydnadsträning på annandag påsk!
Två banor kommer att finnas, en N/F och en A/M.
Tid: 14.00-16.00
Pris: 40:-/ person
Anmälan och betalning sker i klubbstugan strax innan kl 14.
Instruktörer: Amanda Dahlgren och Emmelie Eriksson
Alla är så klart välkomna, oavsett klubbtillhörighet <3

Nosework-tävling 1 maj!

Anläggningen är uthyrd till en Nosework-tävling onsdag 1 maj hela dagen. Enligt tävlingsreglerna får det inte förekomma träning med nosework-dofter (eukalytus, lagerblad och lavendel) en månad före tävling, alltså ingen träning efter 1 april. Därför ber vi er vänta med att träna med dessa dofter tills tävlingen är avklarad. Övriga fasta dofter som kong kan ni däremot träna med om ni vill det! Tävlingen anordnas av Nosjakten Sundsvall, besök deras hemsida för frågor om tävlingen. Välkomna att kika om ni är nyfikna! Vi kommer att utbilda tävlingsledare under denna tävling för att senare kunna anordna tävlingar själva, vi tackar Nosjakten för möjligheten!

Föreläsning om hundens anatomi!

Ni är varmt välkomna på en föreläsning om "Hur påverkar anatomin hundens hälsa?".
Föreläsare är Kicki Näslund som har varit uppfödare sedan början av åttiotalet och har alltid haft ett stort intresse av hundens anatomi. Hon kommer att leda oss genom djungeln av olika vinklar hos hunden, lära oss att se hur en hund är byggd och förklara vikten av en god anatomi hos våra hundar.

Årsmöte Söndag 10 februari

Alla medlemmar är varmt välkomna till Årsmötet den 10 februari kl.17.00! Vi träffas i klubbstugan. Efteråt är det prisutdelning till medlemmar som har presterat på tävlingsbanan under året 2018 och vi bjuder traditionsenligt på middag! Vill du enbart delta på mötet inte på middagen behöver du inte anmäla dig men om du vill äta så anmäler du dig via knappen nedan senast den 1 februari. Varmt välkomna!

Föreläsning om Tävlingsmentalitet!

Känner du att dina tävlingsnerver förstör chansen att ha riktigt roligt när du tävlar?
Att både du och hunden skulle kunna prestera bättre men din nervositet sätter käppar i hjulet?
Har du ibland svårt att koncentrera dig?
Har du funderat på varför du tävlar och vad du tycker är framgång?
Vill du få tips på hur du kan bli en bättre coach både till din hund och till dig själv?
Då är det här en föreläsning för dig, Anna Larsson kommer till oss torsdagen den 24 januari 18.30, vi håller till i Tuna kyrka, församlingshemmet. Det kostar 150 kr för medlemmar och 200 kr för övriga. Anmäl dig via knappen nedan och läs mer om betalningen. Välkomna!

Spår-och sökmarker

Var noggranna med att plocka undan snitslarna när ni har tränat i skogarna. Detta gäller överallt men speciellt i Norrböle och Sörböle där vi har turen att få ha våra spårtävlingar. Det är väldigt viktigt att vi respekterar detta och värnar om vårt samarbete med markägarna. Räkna snitslarna som ni har med er ut i skogen och se till att ha samma antal hem. Ser ni snitslar som ser ut att vara kvarglömda så tar ni med dem också. Tack för att vi hjälps åt med detta!
MVH/ TÄS

Brukssatsning under 2019!

Under 2019 kommer MBHK att satsa lite extra på brukset med olika kurser, föreläsningar och aktiviteter! Det kommer att fyllas på i kalendern under året och vi spånar fortfarande på upplägget, men vi hoppas att ni vill vara med! Skogsarbete är jättebra för att träna både kropp och knopp för hunden men det är också väldigt hälsosamt för oss hundförare! Mer information kommer att komma i efterhand. Föreläsningarna är i samarbete med Studiefrämjandet vilket vi tackar för!
Vi har första kursen klar för start den 5 februari, då kör vi Brukslydnad Appell/Lägre klass. Det finns några platser kvar så anmäl på hemsidan! Spår- och Sök-kurser startar under våren så fort markerna tillåter. Välkommen med er anmälan!

Vinterkurser 2019!

Vi har planerat in fyra vinterkurser hittills! Skynda med din anmälan så att du kommer med, platserna går åt fort. Läs mer om kursstarter och hitta mer information under Planerade Kurser. Välkommen med din anmälan!

Snabb info via Medlemonline!

Varje ny medlem som går kurs hos oss eller som registrerar sin mailadress vid nytt medlemskap lagras i vår Medlem Onlinebas.
Via Medlem Online kan vi nå er medlemmar enkelt när vi behöver informera om möten och aktiviteter.
Vill du hjälpa oss med detta så finns det två sätt! Antingen så går du in själv och ändrar via "Mina sidor" eller så skickar du ett mail till info@matforsbhk.se och meddelar att du vill att vi registrerar din mailadress så gör vi det åt dig :)
Tack för hjälpen!
Klicka här för att komma till medlem Online!

Medlemsvillkor GDPR

Läs mer om hur vi behandlar dina person-uppgifter vid medlemskap och kursanmälan.

Kontaktuppgifter till:

Uthyrning

Huvudsponsorer

Vi vill rikta ett stort tack till våra huvudsponsorer!