• Kurser
  • Träningskurser i vinter 17/18

Vinterträning- nytt kursupplägg!

Brukslydnad Appell-Lägre,
Startklass-Klass 1 Lydnad
start 12 oktober
Kursen är full!
Kostnad 1200 kr

Anmäl dig här!

Planerar du för att starta Appellklass eller Lägre klass Bruks, Startklass eller Klass 1 Lydnad till våren?  
Behöver du hjälp att lära in eller slipa dina moment? Då är detta kursen för dig!
Målgruppen för kursen är du som vill börja tävla eller har startat men behöver hjälp eller stöd att komma vidare med lydnadsmomenten.
Träff med instruktör kommer att vara varannan vecka under oktober, november, delar av december, februari och mars.
Vi börjar den 12 oktober.
Vid varje träff kommer vi att fokusera på ett moment. Vi kommer träna hundarna en och en där vi kan ge förslag och feedback till varandra.
I slutet på varje träff har vi en genomgång där vi tar fram en fortsatt träningsstrategi för respektive ekipage.
Mellan träffarna förväntas du träna momentet samt föra träningsdagbok som vi stämmer av på träffen.
Vi kommer att bilda en facebookgrupp där ni kan ladda upp era träningsdagböcker (eller skriva i en bok) ställa frågor och peppa varandra. Vi kommer att vara delaktiga över nätet hela träningsperioden.
Detta kursupplägg är nytt för MBHK och vi tror att det kommer gynna er väldigt mycket att bilda en träningsgrupp för att tillsammans hjälpa varandra att utvecklas.
Kursen kommer att ledas av en utbildad instruktör och vi kommer att ta in gästinstruktörer vid vissa moment för att ge bästa möjliga förutsättning för att få ett lyckat resultat av träningen.
Anmäl dig via hemsidan och det är först till kvarn som gäller! Det är begränsat med platser.
Välkommen med din anmälan!

Specialsök start 24 oktober
Kursen är full!
Kostnad 1200 kr

Varannan vecka kommer ni att träna tillsammans med en utbildad instruktör i Specialsök. Emellan dessa träffar kommer ni överens om hur många gånger ni i gruppen ska träffas (minst en gång i veckan) om vad ni ska träna och vart ni ska träna.
Vi (instruktörerna) kommer att bistå med teori och träningsupplägg de gånger vi är med er och vi kommer att anordna en träningstävling. 
Vi kommer att dela ut träningsdagböcker som ni fyller i själva eller tillsammans i gruppen för att ni lättare ska kunna bygga struktur i er träning.
Detta kursupplägg är nytt för MBHK och vi tror att det kommer gynna er väldigt mycket att bilda en träningsgrupp för att tillsammans hjälpa varandra att utvecklas.
Vi kommer att bilda en facebookgrupp där ni kan ladda upp era träningsdagböcker,(eller skriva i en bok) ställa frågor och peppa varandra. Vi kommer att vara delaktiga över nätet hela träningsperioden.
Ju mer ni varierar era träningsområden desto bättre, era hundar blir vana att träna i olika miljöer och ni kommer att tycka att det blir spännande och utmanande.
Parkeringshus, andra brukshundsklubbar, hemma hos varandra, industriområden, lekplatser m.m. är bra ställen att träna på. Kom ihåg att städa noggrant efter er.
Träningsperioden är mellan oktober och februari och vi kommer att ha ca 10 bestämda träffar.
Ju mer ni tränar tillsammans desto mer lär ni er och får säkrare sök.
Målet med denna kurs är att förbereda er för tävling, men det viktigaste av allt är att ni lär er att komma framåt och lösa problem tillsammans för att sedan kunna underhålla er träning på egen hand.
Ni ska ha gått Specialsökskurs 1 eller ha liknande kunskaper för att få delta i kursen.